4 Eylül 2012 Salı

Posted by Tuğba Mutfakta on Salı, Eylül 04, 2012 6 comments
MALZEMELER
köy biberi
kaşar loru
1 yumurta
1 yemek kaşığı kadar un

KIZARTMAK İÇİN
sıvıyağ

YAPILIŞI
  • Köy biberlerinin içlerini çıkarıp yıkayın.
  • Kaşar loruna tuz ekleyip ezin.
  • Biberlerin içine kaşar lorunu doldurun.
  • 1 kasede yumurtayı çatalla çırpın.
  • Unu bir tabağa alın.
  • Tavaya sıvıyağ koyup ısıtın.
  • Biberlerin ağız kısmını önce yumurtaya sonra una batırıp sıvıyağda arkalı önlü kızartın..
Categories:

6 yorum:

Sevil Aslan dedi ki...

canım ellerine sağlık..nefis görünüyor ..her öğünde afiyetle yenir bu biberler..

** ZEL ** dedi ki...

Mmmm nasıl güzel şeydir lorlu biber,me çok severim bilsen:)
Görür görmez canım çekti,ama ne biberim var ne lorum:)
Ben,kızartmasını daha çok sevsem de genelde fırında yapmayı tercih ediyorum.
Daha pratik ve daha hafif oluyor,kızartma tadını tutmasa da:)

Tuğba Mutfakta dedi ki...

Teşekkürler Sevilcim.Bence de her öğün yenir:)

Tuğba Mutfakta dedi ki...

Sevgili Zel fırında daha hafif olacağı kesin.
Bir de kızartmalar sağlığa yararlı olsa ne güzel olurdu.Hafifini yapmak zorunda kalmazdık:)

gooogoook dedi ki...

Çok lezzetli görünüyor Tuğba Hanım; elinize sağlık:). Değişik tarifler almak güzel oluyor gerçekten..

Tuğba Mutfakta dedi ki...

Çok teşekkür ederim:))
Bende lezzetli ve değişik tarifleri yapmayı çok seviyorum..