4 Eylül 2012 Salı

Posted by Tuğba Mutfakta on Salı, Eylül 04, 2012 4 comments
MALZEMELER
2 yumurta(sarısı üstüne)
2 su bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı toz şeker
1/2 pk.yaş maya
tuz
aldığı kadar un 

mayalı
KAT ARALARINA
250 gr tereyağ yada margarin(erimiş

İÇİ İÇİN
kıyma
kurusoğan

YAPILIŞI
  • İç malzemesi için soğanı küp doğrayıp sıvıyağda kavurun.Kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin.Tuzunu ekleyip ocağın altını kapatın.
  • Mayayı süt ve yumurta akı ile 1o dk.kabartın.
  • Aldığı kadar un ve tuzu ekleyip yoğurun.Hamur sert olmalı..
  • 1 saat yada 45 dk. kabart.
  • Hamuru 2ye bölün.
  • 2 hamurdan da 9'ar beze yapın.
  • Bezeleri tabak büyüklüğünde açın.
  • Aralarına birer yemek kaşığı erimiş tereyağı sürün.
  • Üst üste dizin.
  • En üsttekini yağlamayın.
  • Un serpip yufka büyüklüğünde açın.
  • 16 ya bölün.
  • İçlerine kıymalı harçtan koyup sigara böreği gibi sarın.
  • Diğer hamuru da aynı şekilde hazırlayıp tepsiye dizin.
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısınmış 180* fırında pişirin..


Categories:

4 yorum:

Sevil Aslan dedi ki...

ohh tuğbacım olsa şimdi sıcak sıcak ne güzel yerdim..:)çok lezzetli görünüyor canım ellerine sağlık..

Tuğba Mutfakta dedi ki...

Bu böreği yapan yengem,yayınlayan ben ikimizinde ellerine sağlık:))
Ama lezzeti tartışılmaz..

Rosita Vargas dedi ki...

Una verdadera delicia para mi desayuno,abrazos y abrazos.

Tuğba Mutfakta dedi ki...

¡gracias :)