11 Temmuz 2012 Çarşamba

Posted by Tuğba Mutfakta on Çarşamba, Temmuz 11, 2012 2 comments
Lezzetli bir zeytinyağlı tazefasülye yemek istiyorsanız başta güzel,kılçıksız bir taze fasülye alın ve sonra aşağıdaki tarifi deneyin :)

MALZEMELER
1/2 kg taze fasülye
1 tane kurusoğan
1 yemek kaşığı saşlça
2 tane sulu domates(büyük boy)
1 tane küp şeker
zeytinyağ
tuz

YAPILIŞI
  • Taze fasülyeleri ayıklayıp yıkayın ve suyunu süzdürün.
  • Genişçe bir tavada kuru soğanı zeytinyağda pembeleşene dek kavurun ve salçayı ekleyin.
  • 1-2 dk.kavurup kabukları soyulup minik küpler şeklinde doğranmış domatesleri de ekleyin.
  • 2-3 dk. arada karıştırarak kavurun.
  • İçine taze fasülyeleri tuz,şekeri ekleyip kapağını kapatın ve kısık ateşte arada karıştırarak pişirin.
  • Eğer çok kuruysa pişerken 1 çay bardağı kadar sıcak su ekleyebilirsiniz.
Categories:

2 yorum:

Sonu garanti tarifler dedi ki...

bayılırım canım..ellerine sağlık.sevgiler...

Tuğba Mutfakta dedi ki...

Bende önceleri sevmezdim ama artık lezzetli yapılınca seviyorum:)
Teşekkür ederim sevgiler..