6 Temmuz 2012 Cuma

Posted by Tuğba Mutfakta on Cuma, Temmuz 06, 2012 5 comments
1 tane kemiksiz tavuk göğüs
2 tane kabak
1 tane kuru soğan
2-3 tane domates
1yemek kaşığı salça
1çay kaşığının ucuyla karabiber
1 çay kaşığının ucuyla kekik
tuz
sıvıyağ

ÜZERİ İÇİN
kaşar peyniri rendesi

YAPILIŞI
  • Isınmış geniş bir tavada küçük küpler şeklinde doğranmış kabakları az sıvıyağda kavurun.
  • İçine küp doğranmış kurusoğanları da ekleyin,biraz kavurup içine salçayı ilave edin.
  • 1-2 dk soteledikten sonra küp şeklinde doğranmış tavuk göğsünü ekleyin baharat ve tuz ilavesiyle kısık ateşte az kavurun.
  • Kabuğu soyulmuş ve küp doğranmış domatesleri de ekleyip kapağını kapatın  kısık ateşte pişmeye bırakın.
  • Pişen tavukları güveç kaplarına paylaştırın ve üzerlerine kaşar peynir rendesi koyup önceden ısınmış 190* fırında üzeri kızarana dek pişirin..
Categories:

5 yorum:

Bir Dilim Aşk dedi ki...

Canım ellerine sağlık, nefis olmuş :)) Sevgilerimle...

Tuğba Mutfakta dedi ki...

Çok teşekkürler :)
Sevgiler..

ice tea dedi ki...

goruntusu nefis tadida oyledir kesin. ellerinize saglik

Yeni Bir Şeyler Yapmak Lazım dedi ki...

hımm süper görünüyor , ellerine ve emeğine sağlık :)

Tuğba Mutfakta dedi ki...

ikinizede ayrı ayrı teşekkür ederim:)