7 Haziran 2012 Perşembe

Posted by Tuğba Mutfakta on Perşembe, Haziran 07, 2012 2 comments
Sıyırmanın hikayesi şöyleymiş..Önceleri Balıkesir Dursunbeyde tarladan fasülyeleri toplarlar bütün olarak haşlayıp sosuyla beraber karıştırırlarmış.Büyük lahana yapraklarının (tas gibidir ya).içine koyup tarlada yerlermiş.Ama ismini yeme şeklinden almış.Taze fasülyeyi bütün olarak ağızlarına alıp fasülyesini  sıyırırlarmış.İpli kısım ellerinde kalırmış..


MALZEMELER
1/2 kg taze fasülye

SOSU
1limon
zeytinyağ
3-4 diş sarımsak
tuz

YAPILIŞI
  • Taze fasülyeleri temizleyip üçe dörde bölün.Tencerede fasülyeler yumuşayana dek haşlayın.Suyunu süzün.Fasülyeler tencerede kalsın..
  • Sosu için:Yeteri kadar zeytinyağın içine 1 limonun suyunu ekleyin,tuz,sarımsak rendesini iyice karıştırın.
  • Sosu,sıcak olan taze fasülyelerin üzerine dökün ve tencereyi sallayın(sosun lezzeti içine geçsin)
  • Soğuk olarak servis yapın..
  • Not:Buzdolabında bekletebilirsiniz..
Categories: ,

2 yorum:

Melike - Habibe dedi ki...

çok beğendim tubacım denemeliyim değişk bir tat gibi limon sarımsak zeytinyağıyla sen beğendinmi farklı bir tat dimi taze fasulyede :) ama merakımı yenmem gerek deneme için azda olsa yapacağummm :)

Tuğba Mutfakta dedi ki...

Ben normalde taze fasülyeyi çok sevmem ama bayıldım hatta bugün evde de yapabilirim:))