15 Haziran 2012 Cuma

Posted by Tuğba Mutfakta on Cuma, Haziran 15, 2012 2 comments
MALZEMELER
5 yufka

Sos malzemesi:
1 su bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı su
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yumurta

İÇ MALZEMESİ
5-6 tane patlıcan
100 gr kıyma
1tane kurusoğan
1 tatlı kaşığı salça
tuz
karabiber
1 çimdik nane 
1 çimdik kekik

YAPILIŞI
  • Patlıcanların kabukları alaca soyulup tuzlu suda 10-15 dk.bekletilir,süzülüp küçük küpler şeklinde doğranır.
  • Soğanlar küp küp doğranıp sıvıyağda pembeleşene dek kavurulur,kıyma eklenip kavurmaya devam edilir ve salça ilave edilir,patlıcanları da ilave edip baharat,tuz ekleyip karıştırılır ve arada karıştırarak pişmeye bırakılır..
  • Yufka düz bir zemine serilir,üzerine bir kasede karıştırdığımız sos sürülür.Yufkanın bir kanadı içi doğru biraz katlanır.Karşı tarafı da aynı şekilde içe doğru katlanır..
  • Katlanan yerlere sos sürülür..
  • Diğer yan kanatlarda aynı şekilde katlanır ve tekrar sos sürülür ve yufka 4'e kesilir.
  • İçine patlıcanlı harçtan koyup bohça gibi katlanır,katlanan yer alta gelecek şekilde yağlanmış tepsiye dizilir.Yufkaların katlanma şekline buradan da bakabilirsiniz
  • Diğer yufkalara da aynı işlem uygulanır,kalan sos böreklerin üzerine sürülür.
  • Üzerine susam ve çörekotu serpip önceden ısınmış 190*fırında pişirilir.
  • Not:Börekleri geceden sarıp buzdolabında bekletirseniz lezzetine lezzet katmış olursunuz..



Categories:

2 yorum:

hanhildem dedi ki...

Merhaba! Bloger annesiyim. Sizi de bloguma beklerim. Ayrıca tariflerinizi de takip edeceğim.

Sevgiler. :)

Tuğba Mutfakta dedi ki...

Merhaba..Bende takipçinizim..Sevgiler:)