27 Haziran 2012 Çarşamba

Posted by Tuğba Mutfakta on Çarşamba, Haziran 27, 2012 8 comments


MALZEMELER
1/2 kg et
1 tane kurusoğan
1-2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
1 -2 tatlı kaşığı üzüm sirkesi
karabiber
1 çimdik kekik
sıvıyağ
tereyağ

AMERİKAN PÜRESİ
2-3 tane patates
krema
karabiber
muskat rendesi
tuz




YAPILIŞI
  • Düdüklü tencerede kuşbaşı doğranmış etleri sıvıyağda çevirin ve tereyağ ekleyip kavurun üzerine salça ekleyip karıştırın.
  • Suyunu,sirke,kekik ve karabiberi de ekleyip kapağını kapatın.
  • Ötmeye başlayınca düdüğünü indirip dana etiyse 45-50 dk.pişirin..Piştikten sonra tuzunu ekleyin
  • Kuzu eti çabuk piştiğinden normal tencerede de yapabilirsiniz.
  • Amerikan püresi için:Patatesleri bir tencereye küp doğrayıp üzerine çıkacak kadar su koyup kaynamaya bırakın..Pişince suyunu süzün.
  • Üzerine krema,karabiber,muskat rendesi,tuz koyup çırpma teliyle yada patates eziciyle 1-2 dk.pişirin.
  • Servis için bir kaseye püreden koyup tabağa ters çevirin.
  • Üzerine et soteden koyun pilav ile beraber servis yapın..
Categories:

8 yorum:

ZEYNEP KOZAN dedi ki...

süper görünüyor ellerinize sağlık...

Endüstriyel Mutfak dedi ki...

Ellerinize ve emeğinize sağlık, çok zahmet ederek hazırlamışsınız. paylaşım için teşekkürler..

Tuğba Mutfakta dedi ki...

Teşekkür ederim Zeynep hanım:)

Tuğba Mutfakta dedi ki...

Ben teşekkür ederim..

Follow_me dedi ki...

bayıldım ben buna. Çok acıktım:)

Görüşmek üzere

www.bakbuharika.blogspot.com
http://www.facebook.com/harikadekorasyon

Tuğba Mutfakta dedi ki...

Çok lezzetli deneyin derim:))

Nurşen Aksoy dedi ki...

Merhaba Tuğba hanım..ellerinize sağlık..Çok hoş bir sunum olmuş..sevgiler..nurşen..banada beklerim..

Tuğba Mutfakta dedi ki...

Merhaba Nurşen hanım..Çok teşekkür ederim:)
sevgiler..