19 Mayıs 2012 Cumartesi

Posted by Tuğba Mutfakta on Cumartesi, Mayıs 19, 2012 2 comments

  • Yemek yada çorba yapacaksanız ve kıymayı buzluktan çıkarmayı unuttuysanız...tencereye kıymayı koyun sıvıyağda 2-3 dk. orta ateşte çevirin ve ocağın altını kapatıp tencerenin kapağını kapatın..3-4 dk.sonra kıyma çözülmüş olacaktır..(tuğba)
  • Tencerenin dibi yandıysa...biraz bulaşık makinesi deterjanı ve su ile kaynatın..(tuğba)
  • Çaydanlıkların ve tencerelerin ayna gibi parlak olmasını istiyorsanız..bir beze cif sıvı krem döküp ovun,yıkayıp temiz bir bezle kurulayın..(tuğba)
  • Yufkayla yapılmış böreklerinizi bir gece önceden sarıp ertesi gün misafirlerinizin gelmesine yakın pişirirseniz  hem taze hem de daha lezzetli olur..(tuğba)
  • Yaş pastayı...yemeden bir gece önce yaparsanız daha lezzetli olacaktır..(tuğba)
Categories:

2 yorum:

Unknown dedi ki...

Pratik bilgiler için teşekkürler. fatoşun mutfak günlüğü

Tuğba Mutfakta dedi ki...

faydalı olmasını dilerim:)sağolun..