26 Mayıs 2012 Cumartesi

Posted by Tuğba Mutfakta on Cumartesi, Mayıs 26, 2012 8 comments
milföylü
MALZEMELER
1/2 pk.kelebek makarna
50-100gr beyaz peynir
kaşar peynir rendesi(isteğe bağlı)
maydanoz

BEŞAMEL SOSU
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı silme nişasta
1yemek kaşığı margarin

ÜZERİNE
3 tane milföy

ÜZERİNE SÜRMEK İÇİN 
1 yumurta sarısı

YAPILIŞI
  • Makarnayı haşlayıp süzün ve soğuk sudan geçirin,yapacağınız fırın tepsisine dökün.
  • Beşamel sos için:Süt,nişasta,tuz,margarin ile muhallebi yapın.(biraz sulu olcak)
  • Makarnanın içine beyaz peyniri,kaşar rendesi,ince kıyılmış maydanozu katın ilk sıcaklığı çıkmış olan beşamel sosu da içine koyup harmanlayın.
  • Milföyleri elinizle dikdörtgen olacak şekilde uzatıp,makarnanın üzerine sırayla 3'ünü de kapatın.
  • Yumurta sarısı sürüp önceden ısınmış 185-190-fırında milföyler kızarana dek pişirin..


Categories: ,

8 yorum:

Ilknur Olmez dedi ki...

milföyler değişik bir hava katmıştır sanırım, ellerine sağlık :)

Tokideki Ses dedi ki...

soruları cevaplayıp gönderdim

ÖZLEMCE dedi ki...

değişik bir tarif mutlaka deneyeceğim,teşekkürler paylaşımın için :)))

Tuğba Mutfakta dedi ki...

çok lezzetli tavsiye ederim..
Ben teşekkür ederim..:))

evre'm dedi ki...

merhaba yeni keşfettim sayfanı begendim börekte harika görünüyor senide kendi sayfama bekliyorum sevgiler canım..

Tuğba Mutfakta dedi ki...

merhaba blogumu beğendiğinize sevindim..Bende sizin takipçinizim:)
sevgiler..

girlshygirlguide dedi ki...

ya yemek blogları çok karnımı acıktırıyor =(

Tuğba Mutfakta dedi ki...

Acıktığınız zaman beğendiğiniz tarifleri deneyin derim:)