13 Nisan 2012 Cuma

Posted by Tuğba Mutfakta on Cuma, Nisan 13, 2012 8 comments

MALZEMELER
1 pk.margarin(oda sıcaklığı)
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1pk.kabartma tozu
1 pk.vanilya
un

ÜZERİNE
çilek reçeli

YAPILIŞI
  • Reçel harici malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz.
  • Küçük parçalar koparıp yuvarlatıp hafif elimizle yassılaştırıp ortalarına parmağımızla bastırıp yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz.
  • Çay kaşığı ile ortalarına reçel koyup önceden ısınmış 165-170* fırında pişiriyoruz..
  • NOT:Az kişiye yapılacaksa yarım ölçüden de yapabilirsiniz..
Categories:

8 yorum:

nihalciz dedi ki...

Bu ölçülerle yaklaşık kaç kurabiye çıkıyor

Tuğba Mutfakta dedi ki...

Yaptığınız büyüklüğe bağlı olarak değişir ama 30-40 tane çıkar ;)

Adsız dedi ki...

Bence sen mutfaktan çık hanımefendi bu tarif yanlış sakın yapmayin şeker yok pudra şekeri yok zaten şerbetsiz kafandan yazdysan o kafayı da kullanma pek sana tavsiyem

Tuğba Mutfakta dedi ki...

Buraya ismini bile bırakmadan yorum yapan kıskanç,zavallı insan biraz kafanı kullanda bizlerinde bir insan olduğunu ve unutabileceğimizi hatırla!!!..Güzellikle unutmuş olduğumu yazsaydın sana çok daha güzel hitap ederdim.Sende kafanı kullan da insanlara böyle sataşmak yerine insanlık, nasıl birşey bi araştır..Sizin gibi insanlara acıyorum.Allah size ve vicdanınıza merhamet versin.Kıskançlıklarınızdan kurtulun..

Adsız dedi ki...

Pardonda senin neyini kiskanalim tarifi dogru bile veremiyosun bu tarifi bilen bilmeyen bircok kisi okuyor kim bilir kac kisi senin yuzunden tarifi yanlış uyguladi ve israf oldu yiyecekler acaba senin vicdanin bunu kaldricak mi

Adsız dedi ki...

Ayrica eminim sen bu tarifi uygulamadn bu tarifin icinde nişasta yok pudra sekeri seker yok bir resim aldn tarifi kafandan güya UNUTTUGUN o kafandan attin senin tarifin oldu bu kadar az malzameyle kurabiye YAPILMAZZZ...

Adsız dedi ki...

Bir dee 30 40 tane degill tas catlasa 20 kurabiye çıkar senin bu tarifindenn

Tuğba Mutfakta dedi ki...

Kardeşim bu tarifi denede ondan sonra yorum yap,bu tarif lezzetine en güvendiğim tariflerden biri..ben hırsız değilim emek vererek açtım ben blogumu anladınızmı.. hamdolsun Allah korkusu var bizde sizin gibi tanımadığımız insanlara iftira atmıyoruz!Denediğim ve lezzetini onaylattığım tarifleri emek vererek fotoğraf çekip paylaşıyorum.Bundan sonra yazdığınız yorumlara cevap vermiyeceğim başka fake sayfa bulun kendinize..