2 Nisan 2012 Pazartesi

Posted by Tuğba Mutfakta on Pazartesi, Nisan 02, 2012 No comments
ekşili
MALZEMELER
4-5 tane orta boy patates
1,5 su bardağı ince bulgur
1yemek kaşığı biber salçası
1yemek kaşığı domates salçası
1-1,5 çay kaşığı kimyon
1-1,5 çay kaşığı sumak
1/2 çay kaşığı karabiber
sıvıyağ yada zeytinyağ
tuz
pulbiber
1tane limon
1-2 yemek kaşığı nar ekşisi
maydanoz
2-3 tane taze soğan
aysberg marul
YAPILIŞI
  • Patatesleri haşlayıp karıştırma kabında sıcak sıcak iyice ezelim.Sıcakken içine bulguru,salçaları ve baharatları koyup karıştıralım ve kapağını kapatalım.
  • 8-10 dk.kadar bulgurların kabarmasını bekleyelim.Daha sonra iyice yoğuralım.
  • Sıvıyağ ekleyip yoğurmaya devam edelim.(yaklaşık bir çay bardağı kadar sıvıyağ konacak)
  • Limon suyu ve nar ekşisini koyup yoğuralım.
  • İnce ince doğradığımız taze soğan ve maydanoz ilave edip biraz daha yoğuralım.
  • Aysberg koyduğumuz servis tabağına patatesli çiğ köftemizden parçalar koparıp sıkıp sıkıp yerleştirelim
  • Limon ile beraber servis yapalım..
Categories:

0 yorum: