17 Nisan 2012 Salı

Posted by Tuğba Mutfakta on Salı, Nisan 17, 2012 2 comments
MALZEMELER
2 su bardağı kırmızı mercimek
1su bardağı köftelik bulgur
1 tane kuru soğan
tazesoğan
1 küçük demet maydanoz
1 çorba kaşığı domates salçası
1çorba kaşığı biber salçası
2-3 su bardağı su
1limon
sıvıyağ
tuz
1 çay kaşığı kimyon
YAPILIŞI
  • Kırmızı mercimekleri ayıkladıktan sonra 2-3 su bardağı su ile kısık ateşte pişirelim.
  • Mercimekler ezilecek kıvamda piştiği zaman ocağın altını kapatıp bulguru da tencereye ilave edip ağzı kapalı olarak şişmesini bekleyelim.
  • Kuru soğanları sıvıyağda pembeleştirip domates ve biber salçası ile birlikte kavuralım.
  • Başka bir yerde maydanoz ve taze soğanları ince ince kıyalım.
  • Beklemeye aldığımız mercimekli bulgur iyice yumuşadığı zaman,kavurduğumuz salçayı,limon,tuz,kimyon  ve biraz sıvıyağ ekleyip yoğuralım.
  • En son ince kıydığımız taze soğan ve maydanozları da ekleyip biraz daha yoğurup çiğ köfte şeklinde  sıkıp servis tabağına alalım.
Categories:

2 yorum:

YEMEK SEVDAM (ELİF) dedi ki...

Öyle çok severim ki mercimek köftesini. Ah diyette olmasam da yapıp yeyiversem şimdi. Sen de öyle güzel yapmışsın ki diyet bozduracaksın bana. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...

Tuğba Mutfakta dedi ki...

Sevmeyen çok azdır herhalde.Siz baya diyettesiniz anlaşılan yoksa kadınların normalde diyeti pazar başlar pazartesi biter :)sağolun
sevgiler..