6 Nisan 2012 Cuma

Posted by Tuğba Mutfakta on Cuma, Nisan 06, 2012 No comments


MALZEMELER
5-6 yufka
2,5 su bardağı süt
1,5 su bardağı sıvıyağ
4yumurta
kaşar loru
dereotu
maydanoz

YAPILIŞI




  • Derin bir kapta yumurta,sıvıyağ ve sütü çırpıyoruz.
  • 1. yufkayı fırın tepsisinin en altına düz bir şekilde yayıyoruz.(Kenarlarından taşarsa kesip içine koyabilirsiniz.) 
  • Bir kapta kaşar loru,ince kıyım dereotu ve maydanozu karıştırıyoruz.
  • 2. yufkayı düz bir zemine serip lorlu harcın bir kısmını her yerine gezdiriyoruz ve paralel olarak yufkayı ortaya doğru büzdürüyoruz.
  • Büyükçe bir gül şekli olacak şekilde kendi etrafında dolandırıp tepsinin ortasına koyuyoruz.
  • Diğer 2 yada 3 yufkayı da aynı şekilde büzdürüp tepsideki gülün etrafına (kol böreği gibi)dolandırıyoruz.
  • Kalan lor peynirlerini en üzerine paylaştırıp,yumurtalı sostan üzerine kadar ayırıp kepçeyle her yerine paylaştırıyoruz.
  • Kalan son yufkayı da en üzerine düz bir şekilde serip kalan sosu sürüp önceden ısınmış 190*fırında pişiriyoruz..

Categories:

0 yorum: