9 Mart 2012 Cuma

Posted by Tuğba Mutfakta on Cuma, Mart 09, 2012 No comments
çorba

MALZEMELER
2 adet havuç
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı soğuk süt
4  bardak su
tuz 
1 tatlı kaşığı tuzot(isteğe bağlı)
çiçekyağ
1 tatlı kaşığı tereyağ

YAPILIŞI
  • Tencereye çiçekyağ ve tereyağ koyup rendenin ince tarafından rendelenmiş havuçları ilave edip 1-2 dk.kavuruyoruz.
  • Üzerine un ilave edip un ile havucu az kavuruyoruz.
  • Üzerine soğuk süt ve soğuk suyunu koyup çırpma teliyle karıştırıyoruz.Kaynamaya başlayınca tuzunu ilave edip blender dan geçiriyoruz.Tuzotunu ekliyoruz.
  • Çorbanın kıvamı koyu olursa süt yada su ile ayarlayabilirsiniz..
Categories:

0 yorum: