16 Mart 2012 Cuma

Posted by Tuğba Mutfakta on Cuma, Mart 16, 2012 No comments
poğaça



MALZEMELER
2 yumurta(1'inin akı içine sarısı üstüne)
2 yemek kaşığı margarin
1yemek kaşığı sirke
1/2su bardağı sıvıyağ
1/2 su bardağı su
alabildiğine un
tuz
kabartma tozu

İÇİ İÇİN
beyaz peynir yada kaşar loru

YAPILIŞI
  • Karıştırma kabına yumurta,margarin,sirke,sıvıyağ ve suyu elle karıştırın.
  • Un, kabartma ve tuz ilave edip yoğurun.Kulak memesi yumuşaklığında hamur elde ettikten sonra parçalar koparıp arasına peynir koyup kapatın ve yağlanmış tepsiye dizin.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısınmış 160-170*fırında pişirin..
  • NOT:Misafiriniz kalabalık gelecekse 2 ölçüden yapabilirsiniz..
Categories: ,

0 yorum: