12 Mart 2012 Pazartesi

Posted by Tuğba Mutfakta on Pazartesi, Mart 12, 2012 No comments



MALZEMELER
 2su bardağı kısırlık bulgur
1-2 yemek kaşığı domates salçası
1-2 yemek kaşığı acı biber salçası
maydanoz
1 tane orta boy kuru soğan
1-2 tane taze soğan
1tatlı kaşığı kimyon
1,5-2 tane limon
3-4 yemek kaşığı nar ekşisi
karabiber 
tuz

YAPILIŞI
  • Karıştırma kabına kısırlık bulgur,salça,kimyon,karabiber ve tuz koyup kaynar su ilave edin(bulgurun az üzerine çıkacak kadar) ve karıştırın.Kapağını kapatıp 4-5 dk.dinlendir.
  • Dinlenen bulguru yoğurun(ufalaya ufalaya)
  • Sıvıyağ,limon suyu ve nar ekşisini ekleyip karıştırın.
  • En son ince kıyılmış kuru soğan,maydonoz ve taze soğan yapraklarını ilave edip karıştırın..


Categories:

0 yorum: