30 Mart 2012 Cuma

Posted by Tuğba Mutfakta on Cuma, Mart 30, 2012 No comments


MAKARON HAMURU
100 gr pudra şekeri
50 gr toz badem
3 yemek kaşığı kakao
2 adet yumurta akı(oda sıcaklığı)
5 yemek kaşığı toz şeker

İÇ KREMASI
100 gr sıvı krema
2pk.bitter çikolata(kare boy)
1 yemek kaşığı margarin


YAPILIŞI
  • Kreması:Küçük bir tencerede sıvı krema kaynamaya yakın ısıtılır.Parçalara ayırdığımız bitter çikolata ve margarin eklenip eriyene kadar karıştırılır.Ara ara karıştırarak soğumaya bırakılır.
  • Pudra şekeri,toz badem,kakao robotta un haline getirip bir kaseye 2 kez eleyin.
  • Yumurta aklarını kar haline gelene dek iyice çırpın ve arada kaşık kaşık toz şeker ekleyin.
  • 2 tepsiye yağlı kağıt serin tatlı kaşığı ile yuvarlak olacak şekilde aralarında boşluk kalacak şekilde dökün.Tepsiyi mutfak tezgahına vurun ki hava kabarcıkları gitsin.
  • Makaronları pişirmeden önce üzerleri kuruyana dek yarım saat kadar bekletin.(eliniz hamura yapışmayana kadar).
  • 170*önceden ısınmış fırının orta kısmında sırayla 10 dk.kadar pişirelim.(elinizle pişip pişmediğini kontrol edin.Diğer tepsiyi de aynı pişirin.
  • Makaronlar soğuyunca tepsiden çıkaralım.Her iki makaronun arasına kremadan sürüp yapıştırın.
  • Buzdolabında dinlendirin..


Categories:

0 yorum: