29 Mart 2012 Perşembe

Posted by Tuğba Mutfakta on Perşembe, Mart 29, 2012 No comments
naneli

MALZEMELER
2 su bardağı pilavlık bulgur
1 adet kuru soğan
1 çay kaşığı kuru nane
1 yemek kaşığı salça
1-2 yemek kaşığı sıvıyağ
tereyağ

YAPILIŞI
  • Pilavlık bulguru yıkayıp soğuk suya koyalım.
  • Tencerede minik doğranmış kuru soğanı kavuralım.Tereyağ ekleyip salçasını ekleyip biraz daha kavurup suyunu süzdüğümüz bulguru ekleyip karıştıralım.
  • Tuz ve nanesini ekleyip üzerine çok az çıkacak kadar soğuk su ekleyip kapağını kapatalım.
  • Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp pişmeye bırakalım.Suyunu çekince ocağın altını kapatalım.
Categories:

0 yorum: