13 Şubat 2012 Pazartesi

Posted by Tuğba Mutfakta on Pazartesi, Şubat 13, 2012 No comments
muhallebi

MALZEMELER
1lt süt
10 çorba kaşığı irmik
10 çorba kaşığı tozşeker
1 pk dr.outker gourmet vanilya
1kaşık margarin

PORTAKAL SOSU İÇİN
3 su bardağı portakal suyu
3 çorba kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı tozşeker


YAPILIŞI
  • Tencereye süt,irmik,şeker,vanilya soğuk olarak koyuyoruz.Karıştırarak pişiriyoruz.İnce yerinden rendelenmiş portakal kabuğu ilave ediyoruz.Margarini de ekleyip altını kapatıyoruz.
  • Harcımızı borcama döküyoruz.
  • Bir tencerede portakal suyunu,nişastayı ve şekeri soğuk olarak karıştırıyoruz.Tencereyi ocağa alıyoruz karıştırarak pişiriyoruz.Altını kapatıp biraz ılınınca muhallebinin üzerine döküyoruz. 
Categories:

0 yorum: