14 Şubat 2012 Salı

Posted by Tuğba Mutfakta on Salı, Şubat 14, 2012 No comments
Lezzeti kesinlikle harika ve misafirlerim de çok beğendi..Denemenizi tavsiye ederim..


tuğba mutfakta



MALZEMELER

KREP İÇİN
2yumurta
1 su bardağı süt
3 su bardağı un.tuz
1 tatlı kaşığı salça
kıvamını ayarlamak için su

İÇ MALZEMESİ
250-300 gr kıyma
2 tane orta boy kuru soğan 
2 diş sarımsak 
karabiber

BEŞAMEL SOSU İÇİN
3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
50 gr margarin 
1 yumurta
kaşar peyniri rendesi

YAPILIŞI
  • Derin bir karıştırma kabına yumurtaları kırıp mikserle çırpalım.Sütü ilave edelim.Unu ve tuzunu ilave edip mikserle çırpalım.Boza kıvamından biraz daha sulu olacak şekilde azar azar su ilave edelim.
  • Isıttığımız teflon tencereye 1 yemek kaşığı sıvıyağ dökelim ve tavaya yaydıralım.Hazırlamış olduğumuz krep hamurundan 1 kepçe dökelim ve yaydıralım.Pişince spatula yardımıyla tersini çevirelim ve pişince servis tabağına alalım.Krep bitene kadar bu şekilde devam edelim.
  • Bir tavada küp doğranmış soğanı  ve sarımsağı kavuralım kıymayın da ekleyip kavuralım.1tatlı kaşığı salça ilave edelim baharatlarını da ekleyip altını kapatalım.
  • Bir tencerede beşamel sos malzemesini yumurta  ve kaşar peyniri hariç karıştırarak pişirelim.
  • Derin bir tatlı kasesinin içine yapmış olduğumuz krebi yerleştirelim.Beşamel sostan yemek kaşığının tersiyle krebin içine ve kenarlarına sürelim.Kıymalı harçtan 1 kaşık koyup krebi kapatalım.Beşamel sostan kapattığımız kısımların içine de sürelim ve kaseyi fırın tepsisine ters çevirelim.Bütün krepleri aynı şekilde hazırlayalım.
  • Soğuyan beşamel sosun içine 1 tane yumurta kırıp kaşar peyniri rendesi koyup karıştıralım ve krepin her yerine gelecek şekilde sürelim.
  • Önceden ısınmış 200* fırında üzeri pembeleşene dek pişirelim..
Categories:

0 yorum: