28 Şubat 2012 Salı

Posted by Tuğba Mutfakta on Salı, Şubat 28, 2012 No comments
iç pilav ve tavuk

MALZEMELER

PİLAV İÇİN
2 su bardağı pirinç
1 adet kuru soğan
1kahve fincanı kuş üzümü
karabiber
1 tutam yeni bahar(isteğe göre)
sıvıyağ
tuz
tereyağ

TAVUK İÇİN
4 adet tavuk but(istenilen kısım olabilir)
lays cips (sade yada yoğurt ve mevsim yeşillikli)
1yumurta


YAPILIŞI
  • Tuzlu ve ılık suda pirinçleri ıslatıyoruz.10-15 dk.bekletip yıkayıp süzüyoruz.
  • Diğer tarafta geniş bir teflon tencereye sıvıyağ  ve tereyağ ilave edip doğradığımız soğanları ilave ediyoruz,kısık ateşte kavuruyoruz.
  • Pirinçleri ilave edip kısık ateşte kavurmaya devam ediyoruz.Yıkayıp süzdüğümüz kuş üzümlerini ekleyip kaynamış su ilave ediyoruz tuzunu,karabiber ve yenibaharı da ekleyip karıştırıp kapağını kapatıp kaynamaya başlayınca altını kısıp pişmeye bırakıyoruz.
  • 1 yumurtayı 1 tabakta çırpıyoruz.
  • Cipside ayrı bir tabağa elimizle ufalıyoruz
  • Tütsülediğimiz tavukları güzelce yıkayıp bıçakla  üzerlerine çizik atıyoruz.
  • Tavukları önce yumurtaya sonrada cipse bulayıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz.
  • Üzerini folyoyla kapatıp önceden ısıtılmış 180* fırında tavuklar pişene dek pişiriyoruz.
  • Tavuklar pişince folyoyu çıkarıp dereceyi 200* ayarlayıp tavuklar kızarana dek pişirip servis yapıyoruz..
Categories:

0 yorum: