19 Şubat 2012 Pazar

Posted by Tuğba Mutfakta on Pazar, Şubat 19, 2012 No comments
tuğba mutfakta
MALZEMELER
1/2 kg ıspanak
1/2kg patates
2 adet yumurta
1/2 çay bardağı sıvıyağ
kaşar peynir rendesi
2-3 çorba kaşığı galeta unu
3-4 çorba kaşığı un
tuz
karabiber
pulbiber
YAPILIŞI
  • Ispanağı ayıklayıp yıkadıktan sonra tuzlu suda sap kısımları yumuşayıncaya kadar haşlayalım.
  • Haşlanan ıspanakların suyunu süzüp iri iri doğrayalım. 
  • Patatesleri de haşlayıp kabuklarını soyduktan sonra rendeleyelim.
  • Patates,ıspanak,yumurta,kaşar peynirinin yarısı,baharatlar ve un ilavesiyle orta yumuşaklıkta bir hamur yoğuralım.
  • Margarin ile yağladığımız ve galeta unu serptiğimiz tepsiye hamuru yayıp üzerine bolca kaşar peyniri rendesi serpelim.
  • Önceden ısıttığımız 180* fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim ve sıcak sıcak servis yapalım..
Categories:

0 yorum: