3 Ocak 2012 Salı

Posted by Tuğba Mutfakta on Salı, Ocak 03, 2012 No comments



MALZEMELER  
2yumurta
1 su bardağı süt 
3 su bardağı un 
kıvamını ayarlamak için su 
tuz

YAPILIŞI


  • Derin bir karıştırma kabına yumurtayı kırıp tel çırpıcıyla çırpalım.Sütü ilave edelim.Unu  ve tuzunu da ekleyip mikserle karıştıralım.Boza kıvamından biraz daha sulu olacak şekilde azar azar su ilave edelim.
  • Isıttığımız Teflon tencereye 1yemek kaşığı sıvıyağ dökelim.ve tavanın dibi yağlı olacak şekilde yaydıralım.Hazırlamış olduğumuz akıtma hamurundan yarım kepçe dökelim.ve iyice yaydıralım.
  • Arada tavayı ileri geri yaparak yapışmasını engelleyelim.Bir spatula yardımıyla tersini çevirelim.1 tatlı kaşığı kadar sıvıyağı tavanın kenarlarından gezdirelim.
  • Pişen akıtmayı servis tabağına alalım..

0 yorum: