13 Aralık 2011 Salı

Posted by Tuğba Mutfakta on Salı, Aralık 13, 2011 No comments
İlk şeker hamurlu pasta denemem :)
MALZEMELER
PANDİSPANYASI
4Yumurta
4 kahve fincanı şeker
4kahve fincanı un
1 kahve f. sıvıyağ
1kahve f. süt
kabartma tozu,vanilya
KREMASI
3 Su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
1 su bardağı şeker
kremşanti
1 sb süt
ÜZERİNİ KAPLAMAK İÇİN
beyaz şeker hamuru
YAPILIŞI 
şeker hamurlu

  1. Pandispanyasını hazırlamak için yumurta ve şekeri çırpıyoruz.sıvıyağ ve sütüde ekliyoruz.Elenmiş Un,kabartma tozu.vanilyayı da katıp çırpıyoruz.Margarinle yağlayıp un serptiğimiz çok geniş olmayan bir tepsiye karışımı döküyoruz.Önceden 10 dk.kadar ısıttığımız 170*fırında pişiriyoruz.
  2. Kreması için de süt,un ve şekeri tel çırpıcı yardımıyla devamlı karıştırıp muhallebi kıvamında pişiriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.Bir su bardağı süt ile kremşantiyi çırpıyoruz.Soğuyan muhallebiyi mikserle 1-2dk.çırpıyoruz.Kremşantiden pandispanyanın üstünü sıvamak için az ayırıyoruz ve kalanını muhallebiye ekleyip düşük devirde çırpıyoruz.
  3. . Soğuyan pandispanyayı tepsiden çıkarıp ortadan ikiye bölüyoruz.Şekerli sütle pandispanyanın alt kısmını nemlendiriyoruz.Hazırlamış olduğumuz kremayı pandispanyanın alt kısmına döküyoruz.üzerlerine çikolata parçaları serpiştiriyoruz.Ve üstüne diğer keki kapatıyoruz.
  4. Ayırmış olduğumuz kremşantiyle pandispanyayı sıvıyoruz.Şeker hamurunu tezgaha nişasta serpip merdane yardımıyla pastanın üstünü kaplayacak şekilde ince açıyoruz.Ve pastayı şeker hamuruyla kaplıyoruz.
  5. Ben kalan şeker hamurlarından küçük güller yapıp balla orta kısma yapıştırdım ve dekoratif şekerlerle süsledim(onlarıda balla yapıştırdım)


Categories:

0 yorum: