29 Aralık 2011 Perşembe

Posted by Tuğba Mutfakta on Perşembe, Aralık 29, 2011 No comments
MALZEMELER
2 tane kereviz
2 tane küçük boy havuç
2-3 yemek kaşığı zeytinyağ
1tane orta boy soğan
2-3dal kereviz sapı
1tatlı kaşığı un
3 tane portakal suyu 
YAPILIŞI
  • Kerevizlerin kabuklarını soyuyoruz ve kalın olmucak şekilde halkalar kesiyoruz.Limonlu suyun içinde bekletiyoruz.Kuru soğanı ortadan ikiye bölüp piyazlık olacak şekilde ince ince doğruyoruz.
  • Teflon bir tencerede kuru soğanları 1 çay kaşığı toz şekerle birlikte kısık ateşte karamelize ediyoruz.1 tatlı kaşığı zeytinyağı ekleyip ince ve halka şeklinde doğradığımız havuçları ekliyoruz.1 dk.kadar kısık ateşte kavuruyoruz.Üzerine halka doğramış olduğumuz kerevizleri de ekliyoruz.kerevizin yapraklarınıda bir kaç parçaya kesip ekliyoruz.2-3 yemek kaşığı zeytinyağı gezdiriyoruz.
  • Sıktığımız portakal suyunun içine 1 tatlı kaşığı un koyup topaklanması geçene kadar karıştırıyoruz.Kerevizlere tuzunu da ekleyip portakal suyunu katıyoruz.
  • Tencerenin kapağını kapatıp kerevizler yumuşayana kadar kısık ateşte pişiriyoruz..

Categories:

0 yorum: